Groente Circus met topkoks

23 februari Groente Circus in De Bak! 

Op 23 (25 februari is afgelast) brengt Guus Thijssen van Guustronomie zijn dinerserie het Grote Groente Circus naar Leeuwarden in samenwerking met Willem Schaafsma, chef-eigenaar van Eindeloos, Drink & Eetlokaal Proefverlof en Café de Bak. Tijdens deze reizende diners stelen groenten de show, bereid door verschillende chefs vanuit de gastregio én daarbuiten.

Elke editie vindt plaats in een ander seizoen om de diversiteit aan groenten te vieren. Na succesvolle edities op theaterfestival de Parade in Utrecht en in 042 in Nijmegen zijn het nu De Bak en Proefverlof waar het Groente Circus tijdens de wintereditie neerstrijkt. Chef Willem Schaafsma zal bij beide diners één van de gangen verzorgen, samen met een keur van zijn eigen chefs en gastchefs.

Op 23 februari is de eerste van de twee diners in Café de Bak. Tijdens dit ´middel´ grote Groente Circus serveren vier local heroes hun favoriete groenten en schenkt het personeel van De Bak bijpassende bieren bij de gerechten. Chef Robin de Munck Mortier van De Bak en souschef Jules Borninkhof van Proefverlof verwelkomen Sander Wever van Loods – Terschelling en Liudger van der Meer van Wannee – Leeuwarden. Zij verzorgen een menu waarin groenten de hoofdrol spelen, met hulp van een kleine portie dierlijke producten. Volledig vegetarisch is uiteraard ook mogelijk.

Dit 5 gangen menu serveren we voor 45 euro (exclusief drankjes). Daarnaast zijn bijpassende bieren te bestellen. Inloop vanaf 18:00, aan tafel om 18:30.

Het diner op 25 februari is afgelast wegens te weinig aanmeldingen.

Tickets voor het diner zijn te verkrijgen via de evenementpagina’s op Facebook van Guustronomie, De Bak en Proefverlof of door te mailen naar info@guustronomie.nl. Reserveren is noodzakelijk en kan via reserveringen@guustronomie.nl.